December 2, 2022

Një sondazh që e ka realizuar televizionit publik kroat HRT solli rezultate interesante për preferencat e qytetarëve kroatë se kë duan dhe kë nuk duan në Kroaci.

Shqiptarët e Kosovës kanë simpati të madhe për kroatët, por këta të fundit nuk i duan aspak madje më shumë i duan filipinët se sa kosovarët.

Në pyetjen “nga cilat shtete do të dëshironit emigrantë”, përgjigjet janë si më poshtë: më së shumti, gati 16 për qind, besojnë se Kroacia nuk duhet të pranon emigrant te asnjë shteti tjetër, përcjell FMimages.net

15 për qind e gjysmë e të anketuarve do të donin që ukrainasit të emigronin në Kroaci dhe pak më pak qytetarët e Bosnjës dhe Hercegovinës.

Pas tyre vijnë maqedonasit, shtetasit e Serbisë, Nepalit, Filipineve dhe Kosovës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *