December 4, 2022

Lideri çeçen dhe aleati i Vladimir Putin, Ramzan Kadyrov, ka dërguar tre djemtë e tij, 14, 15 dhe 16 vjeçar për të Iuftuar në Ukrainë, raportoi agjencioni rus i lajmeve, “Ria Novosti”.

“Nënmosha nuk duhet të interferojë në trajnim dhe mbrojtje të atdheut. Akhmati, Eli dhe Adami, janë 16,15 dhe 14 vjeçar, por trajnimet ushtarake të tyre kanë nisur qysh më herët.

Dhe s’po bëjë shaka. Ka ardhur koha të dëshmojnë veten në Iuftën e drejtë, dhe vetëm mirëpres dëshirën e tyre. Ata së shpejti do të jenë vijën e fronit dhe të jenë në sektorët më të vështirë”, ka thënë Kadyrov.

Kritikoi tërheqjen nga Limani

Kadyrov ka kritikuar dje tërheqjen e forcave ruse nga Limani.

Ai njoftoi në kanalin e tij Telegram se forcat ruse “nuk morën të gjithë informacionin e nevojshëm dhe furnizimet me municion” dhe fajësoi komandantin e Qarkut Ushtarak Qendror Alexander Lapin, duke e akuzuar atë për zhvendosjen e shtabit të tij në Starobilsk, i cili është “100 kilometra larg tij. vartësit”, duke shtuar se “u fsheh në Luhansk”.

“Nuk është turp që Lapin është komandant mediokër, por fakti që ai ruhet nga komandantë të Shtabit të Përgjithshëm”, tha Kadyrov, duke shtuar se “nuk ka vend për nepotizëm në ushtri, veçanërisht në kohë të vështira”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *