December 4, 2022

Dhënja me qira e një lokali prej 132 m2, zyrtarit të lartë të Degës së PDK-së në Skenderaj më një qira qesharake për 200 euro në muaj ose 1 euro e 50 cent për metër katror ka nxitur reagim të shumëta në opinioni e këtushëm pasi që kjo mëndohet që është dhënë në mënyrë të pa ligjshme, gje qe po e dëshmon se PDK-ja po e uzurpon çdo pore të jetës në këtë komunë, shkruan portali rajoni.org.
Kështu pas punësimeve partiake dhe familjare dhe kapjes së institucioneve arsimore, shëndetësorë dhe ndërmarrjeve publike si duket kjo parti tani ka filluar më kapje të pronave publike cilat po u dhurohen militnateve të kësaj partie.

Lidhur më këtë, sot ka reaguar edhe kryetari i qendrës së Vetëvendosjes në Skenderaj, Hysni Mehani, i cili pasi ka llogaritur së dëmi vjetor i kësaj kontrate është 20 mije euro ka kërkuar që e njejta të anulohet dhe të hapet ankand publik./rajoni.org

Postimi i plotë i Mehanit:

NJOFTIM PËR ANKAND PUBLIK

Objektin prapa meje (katin përdhesë), Komuna e Skënderajt e ka lëshuar me qëra për një çmim rreth 200€ në muaj.

Objekti ka 132m2 dhe ishte objekt i Stamatologjisë dhe Pediatrisë.

Sot kam hyrë në bizneset përrreth që ushtrojnë veprimtarinë e njëjtë dhe ua kam ofruar Ankandin e mohuar nga komuna.

Kam pranuar 7 oferta.

Bizneset ofertën e mbyllnin në zarf dhe shënonin një kod. Ato (bizneset) zotoheshin që në rast se komuna hapë Ankand Publik për këtë pronë, në bazë të kodit që bizneset kanë shënuar në letrën që e fusnin në zarf, japin garanci se të njëjtën vlerë do t’ia ofrojnë komunës kur të hapet Ankandi Publik.

Oferta pa kod: ofron 750 euro në muaj.

Oferta pa kod: ofron 0000 shkruan arsyen.

Oferta me kod: KKK ofron 2000€ në muaj.

Oferta me kod: 102045 ofron 2000€ në muaj.

Oferta me kod: 117 ofron 600€ në muaj

Oferta me kod: 0000 ofron 1800€ në muaj.

Oferta me kod: 1244 ofron 396€ në muaj.

Të gjitha ofertat e pranuara janë shumë herë më të mëdha sesa oferta me të cilën është dhënë kjo pronë në shfrytëzim.

Dëmi vjetor që i shkaktuar Fadil Nura interesit të komunës kur ia ka dhënë anëtarit të partisë së tij këtë pronë është rreth 20 mijë euro në vit.

Si këshilltar komunal, kërkoj nga u.d Fadil Nura,

Që ta anulojë marrëveshjen e jashtëligjshme me të cilën ja ka dhënë këtë pronë anëtarit të partisë së tij, pa zhvilluar anjë procedurë siç e parasheh ligji.
Të hapë Ankand Publik për këtë pronë dhe të krijojë mundësi të barabartë për të gjithë bizneset që duan të konkurrojnë.
Ta mbrojë interesin e komunës për çka është i obliguar sipas ligjit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *