October 5, 2022

Aktorja Margarita Xhepa është shprehur kundër projektligjit për ndalimin e filmave të periudhës komu niste, tezë e propozuar së fundmi nga Enkelejd Alibej.

Aktorja e madhe shqiptare, gjatë një vizite në biznesin e sipërmarrësit Gjergj Luca, djali aktorit të mirënjohur Ndrek Luca, shprehet se një projektligj i tillë do të fshinte memorien kombëtare të kinematografisë.

“Po më shpjegon se si është projektuar një projektligj për të fshirë të gjithë memorien kombëtare të teatrit, kinematografisë, të shpirtit të Shqipërisë.

Dhe unë po ju pyes miq, a mund të shuhet kjo memorie kombëtare? A mundet të harrohen këta njerëz?”, thotë ndër të tjera sipërmarrësi Luca.

Projekligji në fjalë është depozituar nga deputeti i Partisë Demokratike Enkelejd Alibeaj si pjesë e “dekomu nistizimit” të Shqipërisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.