January 27, 2023

Pentagoni i ka dorëzuar predhën e tij më të saktë artilerisë në Ukrainë, raketën Excalibur të drejtuar nga GPS, sipas dokumenteve buxhetore që konfirmojnë shtimin e paparalajmëruar më parë në arsenalin e grumbulluar për Iuftën e Ukrainës kundër një pushtimi rus, raporton Bloomberg.

Plani për të rimbushur rezervat amerikane të Excalibur konfirmon për herë të parë se Pentagoni furnizoi forcat ukrainase me predha.

Kjo armë e drejtuar nga sateliti, e cila mund të qëllojë brenda dy metrave nga një objektiv, u përdor për herë të parë në Irak në vitin 2007 gjatë sulmit dhe vrasjes së udhëheqësit të celulës së Al-Kaedës, Abu Jurah dhe bashkëpunëtorëve të tij.

Departamenti i Mbrojtjes do të shpenzojë 92 milionë dollarë në fonde shtesë të miratuara nga Kongresi “për të blerë municionet zëvendësuese M982 Excalibur të transferuara në Ukrainë në mbështetje të përpjekjeve ndërkombëtare për të kundërshtuar agresionin rus”, sipas një dokumenti buxhetor të muajit të kaluar që nuk ishte publikuar më parë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *