January 31, 2023

Kryeministri i greqisë, Kyriakos Mitsotakis ka njoftuar një paketë prej 5.5 milardë euro paketë anti-krizë për të ndihmuar qytetarët. Duke njoftuar masat financiare të qeverisë, Kyriakos Mitsotakis tha se 2,300,000 qytetarë në nevojë do të marrin ndihmë urgjente financiare prej 250 euro në dhjetor. Në të njëjtën kohë, shtesa për strehim studentor nga 1000 në 1500 euro. Lidhur me krizën energjetike, kryeministri tha se në tetor do të shpallen stimuj dhe dekurajues për kursimin e energjisë.

Paketa e plotë:

– 250 euro kompensim për të papunët, pensionistët e ulët dhe qytetarët në nevojë

– Shtesa për studentët rritet në 1500 euro, nga 1000 euro.

– Kompensimi për ngrohje do të arrijë në 300 milionë euro nga 174 milionë euro.

– Ata që konsumojnë naftë në vend të energjisë elektrike, për herë të parë do të dyfishohet kompensimi

– Masa për uljen e kostove të ngrohjes për të gjithë konsumatorët

– Subvencionimi urgjent për fermerët 60 milionë euro si mbrojtje ndaj kostos së plehrave – 50,000 blegtorë do të marrin 89 milionë euro për ushqimin e kafshëve.

– Do të financojmë fotovoltaikë individualë në shtëpi dhe biznese që ata të konsumojnë energjinë e tyre

– Stimuj shtesë për zgjatjen e sezonit turistik duke zgjeruar turizmin për të gjithë me 600,000 përfitues të rinj

– Ekzaminimi i pagave të Forcave të Armatosura të të regjistruarve afatgjatë

– 40% zbritje në kontributet e sigurimit për punonjësit e rinj

– Bizneset që bëjnë punësime të reja nuk do të paguajnë tarifë referimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *