January 28, 2023

Gjinovci nuk ka kursyer fare veten në epitete fyese ndaj mësuesve kosovarë grevistë që po kërkojnë rritje page në këtë kohë krize. Edhe më parë i ka cilësuar si të paaftë, këtë herë shkoi pak më larg e i quajti budallenj.

Gjinovci që udhëheq një organizatë joqeveritare me të cilën monitoron arsimin e lartë në Kosovë, s’ka përtuar t’i ofendojë dhe shajë mësuesit e niveleve më të ulëta.

Ashpërsinë e tij po e bazon në statistikën që në vazhdimësi e përmend atë të analfabetizmit të pretenduar të nxënësve. Me cinizëm ka shkruar se më mirë të mos shkojnë fare në shkollë pasi kursehen nga siç e quajti” budallaku i shumicës” së mësuesve.

“Le të vazhdojë greva edhe me vjet po deshën, aq ma mirë për neve, nxansat nuk i ekspozohen budallakut të shumicës prej tyre. Edhe ashtu aktualisht janë 76% analfabetë, besoj që dej 80% ma shumë nuk hyp nëse msojnë fmija prej shpisë. Aty aty jemi ” ka shkruar ai në llogarinë e tij personale në Facebook.

Më parë Gjinovci nuk ka vënë në dyshim të drejtën e grevës por jo të kësaj sindikate, pasi nuk e vlerëson mirëfilli të drejtë.

Opinioni i Gjinovcit përputhet me një fushatë demonizimi ndaj grevistëve që vjen nga anash qeverisë, qarqe që se kanë parë të ultë të shkojnë deri në akuza për bashkëpunim me ‘armikun serb’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *