October 4, 2022

Udhëheqësi i fundit i BRSS, Mihail Gorbaçov, ka ndërruar jetë në moshën 91 vjeçare. Ai vuante nga sëmundje e rëndë dhe e gjatë.

“Mikhail Sergeevich Gorbachev vdiq këtë mbrëmje pas një sëmundjeje të rëndë dhe të gjatë”, thuhet në një njoftim të Spitalit Qendror, raporton RIA Novosti.

Gorbaçovi ishte sekretari i fundit i përgjithshëm i Komitetit Qendror të CPSU. Politikani e mbajti këtë post nga viti 1985 deri në vitin 1991. Në fund të viteve ’80, Gorbachev ishte kryetar i Presidiumit të Sovjetit Suprem të BRSS. Në vitet 1990-1991 ishte President i BRSS. Gjithashtu në vitin 1990, ai fitoi Çmimin Nobel për Paqen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.