October 4, 2022

Astronomët kanë zbuluar një “botë ujore”, një planet të mbuluar plotësisht nga oqeani.

Planeti ndodhet në të ashtuquajturën “zona e Goldilocks” ose “zona e banueshme”, ku temperatura e tij do të ishte e duhura për të ekzistuar uji i lëngshëm në sipërfaqe.

Ashtu si Toka, ajo do të ruante ujin e saj të lëngshëm, pasi distanca nga ylli i saj do të thotë se nuk është shumë e nxehtë apo shumë e ftohtë.

I quajtur TOI-1452 b, planeti është pak më i madh në madhësi dhe masë se Toka, por për shkak të densitetit më të ulët në krahasim me Tokën, shkencëtarët mendojnë se mund të mbulohet nga një shtresë e trashë uji.

Planetët e oqeanit janë me interes të veçantë për astronomët dhe entuziastët e hapësirës, ??pasi mendohet se janë kandidatë të fortë për planetët ku jeta mund të ketë origjinën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.