January 31, 2023

“Sipas bullës së artë të mbretit Stefan Deçanit (1330),banorët e pronave të manastirit të Deçanit ishin shqiptarët dhe vllehët.Në këtë dokument nuk figuron askund ekzistimi i serbëve në këto treva.

Këto të dhëna i pasurojnë dhe i dëshmojnë kronistët bizantinë Laonik Halkokondili,Krisobuli dhe Mihail Dukasi.

Këta dëshmojnë se popullsia e Dardanisë (Kosovës) ishte dardane,ndërsa qeveritarët e saj Stefan Nimani,Stefan Deçani,Milutini, Dushani dhe Lazarasit i takonin fisit ilir tribal.
Kishat dhe manastiret si institucione të shenjta janë ndërtuar nga të krishterët e parë të Ballkanit,pra nga shqiptarët.

Në arkitraun e portalit jugor të kishës gjendet edhe mbishkrimi i arkitektit shqiptar, DON VITA
që e kishte skalitur këtë kishë. Pronat e Manastirit të Deçanit ishin të fisit Gash. Në “Thesarin e manastirit të Deçanit” ndodhën dokumente me interes shkencor,të cilat vërtetojnë se popullsia e Deçanit dhe e rrethinës ishin shqiptare.

Shkencëtari serb Pero Slijepçeviq,më 1934 ka shkruar se:”SERBËT NË MESJETË NUK KANË PASUR AS AFINITET,AS AFTËSI, AS MUNDËSI PËR TË NDËRTUAR KISHAT MONUMENTALE,SIÇ JANË ATO NË KOSOVË E NË MAQEDONI,KËSHTU QË DOKUMENTET NË TË CILAT FIGURON EMRI I NEMANJIDËVE SI NDËRTUES TË KËTYRE KISHAVE NUK JANË PËR TU BESUAR.”
Kishat janë ndërtuar në kohën e sundimit të Bizantit,kur në Kosovë nuk ka pasur fare serbë.Një pjesë e madhe e popullsisë shqiptare ka qenë i fesë ortodokse.
PRA NË ÇDO ASPEKT KËTO KISHA ISHIN TË SHQIPTARËVE,SEPSE ATO I SHËRBYEN SHQIPTARËVE PËR TË KRYER RITE FETARE !

KLERIKU SERB SAVA JANJIQ ME FOTOGRAFITË SHQIPTARE TË EKSPOZUARA
DËSHMON SE MANASTIRI I DEÇANIT KA QENË SHQIPTAR.
NJË NUMËR I MADH I FOTOVE DËSHMON SE BESIMTARË TË KËTIJ MANASTIRI NË VITIN 1904, SHUMICA I KANË QENË SHQIPTARË.
FOTOGRAFITË TREGOJNË BESIMTARËT SHQIPTAR ORTODOKSË ME PLISA DHE TIRQI
Sava Janjiqeviq,ka deklaruar se fotografitë e ekspozuara i ka martë nga vizita e Edit Durham që ajo i bënë Manastirit të Deçanit…!

QYTETARË TË NDERUAR !

Nuk është ky qëndrimi i parë antishqiptar i Akademikut filoserb Milazim Krasniqii !!!
Ky bastard,nxënës i dobët i shkollës së Jovan Cvijiqit,Vasa Çubrilloviqit,Ivo Andriqit dhe Dobrica Qosiqit, i ka dhënë të drejt vetes të konstatoj se: DY FAMILJET MË TË MËDHA SHQIPTARE,BALSHËT DHE THOPIAJT NUK KANË MARRË PJESË NË BETEJËN E KOSOVËS MË 28 QERSHOR 1389.
Ky i ashtuquajturi akademik Milazim Krasniqi është profan në histori.

E vërteta është se në “Darkën e natës së Betejës së Kosovës, në Kishën e Samadregjës,ishin tubuar plesëmarrësit kryesor të Koalicionit të krishterë.Nga pjesëmarrja e tyre mund të shihet se shumica e tyre ishin shqiptarë,si: Theodhori i II Muzaka,Gjergji i II Balshs,Miloshë Nikollë Kopili,Dhimitër Jonima,Gjon Kastrioti dhe Leka i Parë Dukagjini!

Sipas historianit Joseph von Hammer (1827) në atë mbrëmje Lazari propozoi që osmanlitë të sulmohen natën. Peshën e fjalës e pati GJERGJI I DYTË BALSHA,NË KËSHILLIN E LUFTËS, ATY KU MERRESHIN VENDIMET. GJERGJI I DYTË BALSHA E HODHI POSHTË MENDIMIN E LAZARIT DUKE PROPOZUAT QË OTOMANËT TË SULMOHESHIN DITËN DHE KY MENDIM U MIRATUA NGA TË GJITHË!

KARL THOPIA NUK KA MARRË PJESË NË BETEJËN E KOSOVËS MË 28 QERSHOR 1389,SEPSE AI KISHTE VDEKUR MË 1388, O AKADEMIK SERBOFIL !!!

DY DEKLARATA PUBLIKE TË AKADEMIKUT MILAZIM KRASNIQIT SE SHQIPTARËT NUK KANË MARRË PJESË NË BETEJËN E KOSOVËS MË 28 QERSHOR 1389 , DHE SE ËSHTË BUDALLAKI TË QUHET MANASTIRI I DEÇANIT SHQIPTARË, AKADEMIKU PROSERB MILAZIM KRASNIQI, ME VETËDIJE TË PLOTË RRESHTOHET NË ANËN E AKADEMIKËVE JOVAN CVIJIQ,VASA ÇUBRILLOVIQ,IVO ANDRIQ DHE DOBRICA QOSIÇ…!

AKADEMIKËT RENEGAT FILOSERB:
ISA MUSTAFA,MILAZIM KRANIQII DHE FRASHER DEMAJ,HAPTAZI E KANË MARRË NË DORË FLAMURIN E TRADHTISË KOMBËTARE,DHE ME MISH E SHPIRT JANË VËNË NË SHERBIM TË KAUZËS SERBE,ANTISHQIPTARE…!!!

HAPU,TOKË DARDANE,E JEPUA KRIMBAVET AKADEMIKËT SERBOFIL,KËTO QELBËSIRA TË KOMBIT…!
KALBI,O TOKË DARDANE TË KALBURIT…!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *