December 2, 2022

Për herë të parë një shqiptare kandidon për Dhomën e Deputetëve të Parlamentit italian në zgjedhjet parlamentare të 25 shtatorit.

Bëhet fjalë për Anita Likmetën, sipërmarrëse e re me origjinë nga Shqipëria dhe shtetësi italiane. Likmeta është ndër kandidatët kryesorë, në 3 rajone.

3 rajonet jane Lombardi, Marche dhe Lazio, dhe 5 kolegje me listën Impegno Civico të Partisë Demokratike, e cila u krijua nga Bruno Tabaçi, me mbështetjen e ministrit të Jashtëm italian Luigi Di Maio.
Kandidimi i Anita Likmetës është një ngjarje historike për komunitetin shqiptar në Itali, i cili më në fund do të ketë përfaqësimin e tij institucional në Parlamentin italian për herë të parë.

Në fakt Likmeta nuk do të jetë shqiptarja e parë që kandidion për deputete, pasi edhe në shtete të tjera si Gjermani, Francë ka pasur raste të tilla.

Madje ke shqiptarë që kanë fituar dhe mbajnë poste të rëndësisshme shtetërore në shtetet kryesore në Perëndim, ndaj nuk do ishte habi nëse Anita Likmeta do bëhet deputete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *