November 30, 2022

Dy anije janë nisur nga portet ukrainase të premten për t’u dorëzuar në Etiopi gjatë ditës së sotme. Sipas një marrëveshjeje të ndërmjetësuar nga OKB, numri i përgjithshëm i anijeve që do të nisen nga vendi është tani 14, duke përfshirë eksportin e parë të grurit.

“Falë iniciativës së marrë, ne jemi gati të ngarkojmë më shumë se 23,000 tonë drithëra dhe ta eksportojmë atë në Etiopi”, tha në një mesazh në Twitter ministri i infrastrukturës i Ukrainës, Oleksandr Kubrakov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *