February 7, 2023

REXHEP TORTE-“Dokumentari “Mashtrimi serb me objektet e kultit të krishterë në Kosovë” i gazetarit Marim Mema ne televizionin Top Channel të Tiranës, është përgjigja që duhet tu adresohet shteteve dhe ambasadotëve të QUINT-it, OKB-së, BE-së dhe PE-së, për okupimin shpirtëror që SerbIa kriminale synon ta realizojë në Kosovë.Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Kohëve të fundit nga ambasadotët e QUINT-it është intensifikuar kërkesa tejet e padrejtë që Manastirit Deçanit t’i jepem 24 hektarë të pronave të Ndërmarjeve “Ipiko” dhe “Iliria” që i janë falur Mnastirit të Deçanit me ligjet e masave të dhunshme të kohës së kriminelit Sllobodan Millosheviq.Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Kjo mbi bazën e vendimit të gabuar e qëllimkeq të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës të vitit 2016, e që është në kundërhtim të plotë me nenin 113, paragrafi 7 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës.

Ndaj këtij vendimi të padrejtë në vazhdimësi dhe me fakte ka reaguar Lidhja e Historianëve “Ali Hadri” e Kosovës-Dega në Deçan, duke theksuar se ky vendin nuk duhet të zbatohet, sepse do të jetë precedent i rrezikshëm për Kosovën, sepse do ta ktivizonte veprimin zinxhir, duke ua t’ua hapur rrugën kërkeave absurde ekspansioniste dhe të rrezikshme, që edhe kishat dhe manastiret dhe patriarkanat e tjera që Serbia kriminale i ka okupuar dhe i konsideron si të vetat, do të kërkonin zgjerimin e pronave të tyre.

Dr. Shkodran Imeraj-Kryetari Lidhjes së Historianëve “Ali Hadri” të Kosovës- Dega në Deçan, ditë më parë kërkoi që Parlamenti i Kosovës të miratojë një Rezolutë të veçantë , në të cilën t’i shpallën të pazbatueshme të gjitha ligjet , vendimet dhe aktet nënligjore që i ka nxjerrë Serbia për Kosovën nga marsi 1998 deri në qershor 1999.

Turri mashtrues i Serbisë kriminale për t’i pushtuar kishat shqiptare në Kosovë

Krimineli Aleksandër Vuçiq- Presidenti i Serbisë kriminale, në shtator të vitit 2019, e vizitoi Vatikanin për ta bindur Papa Françskun dhe për të kërkuar mbështetjen e tij se, kishat, manastiret dhe patriarkanat në kosovë na qenkan serbe.

Mediat e Serbisë kriminale, më datë 14 shtator 2019 informuan se, “Aleksandër Vuçiq këtyre ditëve u takua me Papa françeskun në Vatikan, ku kërkoi ndihmë për ruajtjen e manastireve në Kosovë, dhe se Selia e Shenjtë është e gatshme të ndihmojë në zgjidhjen e nyjes dhe mbrojtjen e trashëgimisë kulturore e shpirtërore në Krahinën Jugore. Për Vatikanin Kosova është ballafaqim i katolicizmit dhe islamizmit. Beogradi në dialogun Kosovë-Serbi në Bruksel për normalizimin e marrëdhënieve, do të kërkojë ruajtjen e të drejtës juridike në mbrojtje të trashëgimisë dhe zonave speciale në Kosovë”, informuan mediat në Serbi.

Mediat e Serbisë kriminale, më datë 13 shtator 2019, informuan se, “Aleksadër Vuçiq-Presidenti i Serbisë, pas takimit në Beograd me zonjën Andreu Azoulay-Drejtore e Përgjithshme e UNESCO-s, ka deklaruar se “Serbia i vlerëson aktivitetet e kësaj organizate në mbrojtjen e trashëgimisë së rrezikuar serbe në Kosovë. Kjo trashëgimi historike e fetare është e gjithë botës”, ka deklaruar Aleksandër Vuçiq.

Ndërkaq në komunikatën e Presidencës së Serbisë, thuhej se, “Aleksandëe Vuçiq shprehu mbështetje për përpjekjet e e zonjës Andreu Azoulay, për të ruajtue vlerat thelbësore mbi të cilat bazohet puna e UNESCO-s, si edhe për të ndaluar politizimin e saj”, u than ë komunikatën e Presidencës së Serbisë.

Pas çlirimit dhe pavarësisë së Kosovës, tashmë Serbia kriminale ka nisur një fushatë tejet agresive propagandistike mashtruese duke u përpjekur që ta fitojë juridiksionin ndaj objekteve shqiptare të kultit në Kosovë të pushtuara dhe të përvetësuara nga Kisha Orthodokse e Serbisë, që nëpëmjet këtyr objekteve të kultit, ta mbajë Kosovën për jetë të jetëve nën kthetrat e saj.

Ana Bërnabiq – Kryemiistre e Serbisë kriminale gjaë vizitës së saj në Paris, ku po mbahej Forumi i Paqes, deklaroi se, “Serbia do të kundërshtojë përpjekjet e Kosovës për anëtarësim në UNESCO. Anëtarësimi i Kosovës në UNESCO do të ishte katastrofë, një precedent i madh dhe do të sillte me vete çështje të përmasave globale, të cilat nuk i nevojiten UNËSCO-s”.

Ana Bërnabiq – Kryeministrja e Serbisë kriminale këtë e deklaroi në prag të Konferencës së Përgjithshme të UNESCO-s dhe të shënimit të 75 Vjetorit të kësaj organizate, ku edhe ju drejtua pjesëmarrësve duke folur për çështjen e Kosovës dhe për manastiret në Kosovë.

Në këtë mënyrë dhe me kësi propagande gënjeshtare, Serbia kriminale dëshmohet falsifikatore e madhe e historisë së saj, që mbështetet në mite, gënjeshtra dhe në hegjemonizmin serb.

Kosova t’i informojë Vatikanin, UNESCO-n dhe botën për këtë ide të pistë të Serbisë kriminale

Vatikani dhe UNESCO, duhet të informohën në vazhdimësi nga Qeveria e Kosovës, nga Ministria e Kulturës e Koosvës dhe nga Lidhja e Historianëve të Kosovës-Dega n Deçan, se Serbia kriminale në Kosovë ishte okupuese, se objektet kulturore e fetare në Kosovë kane qenë dhe janë shqiptare, dhe se Serbia kriminale çdo gjë në Kososë e kishte okupuar dhe përvetësuar.

Serbia kriminale u tmerrua dhe u shqetësua së tepërmi në vitin 2020, kur në ekranet televizive të TOP CHANNEL-it në Tiranë u shfaq dokumentari me titull “Mashtrimi serb me objektet e kultit të krishterë në Kosovë” në emisionin “Gjurmë Shqiptare” i gazetarit të mirënjohur Marin Mema.

Ky dokumentar “Mashtrimi serb me objektet e kultit të krishterë në Kosovë” i gazetarit Marin mema, që u shfaq në emisionin “Gjurmë Shqiptare” në Top Channel, ishte i shoqëruar me inçizime filmike, me komente faktike të historianëve eminentë shqiptarë dhe të librave të shkruar për këtë tematikë.

Ky dokumentar flet qartë se, kishat, manastiret dhe partiarkanat në Kosovë kanë qenë iliro-arbërore, dhe se serbët pas okupimit të Kosovës, ua kanë ndryshuar pamjen dhe i kanë kthyer në objekte kulti të serbëve, duke i dëbuar klerikët iliro-arbërorë dhe duke vendosur klerikë serbë.

Do të ishte shumë e dobishme, e efektshme dhe bindëse për opinionin e gjerë, po qe se RTK-ja e Kosovës këtë dokumentar të gazetarit Marin Mema, e merr nga Top Channel-i i Tiranës dhe e shfaqën një programet e saja televizve të tij në Kosovë.

Do të ishte shumë e dobishme, e efektshme dhe bindëse, po qe se edhe Lidhja e Historianëve “Ali Hadri” e Kosovës- Dega në Deçan, por edhe Qeveria dhe Ministria e Kulturës e Kosovës, ta merr këtë dokumentar të gazetart Marin Mema nga TOP CHANNEL-i i Tiranës, ta përkëthejë në gjuhën anleze dhe t’ua dërgojë nëpërmjet CD-ve të gjithë shteteve dhe ambasadorëve të QUINT-it, t’ua dërgojë Vatikanit, UNESCO-s, diplomatëve në OKB, BE, KE dhe PE, si argument të fuqishëm, që të binden për të vertetën se, kishat, manastiret dhe patriarkanat në Kosovë fillimisht kanë qenë objekte kulti të krishtera shqiptare, të ndërtuara në tokën shqiptare nga shqiptarët dhe të ruajtura e të mbrojtura nga shqiptarët, por që Serbia kriminale me okupimin e Kosovës ua ka ndryshuar pamjen dhe i ka përvetësuar.

Marin Mema është njëri nga gazetarët më të mirë shqiptarë, që spikat me korrektësinë e tij, talentin, me përgatitjen profesionale, përkushtimin në punë dhe me temat e rëndësishme kombëtare shqiptare në emisionin “Gjurmë Shqiptare”, që ngulmon në vërtetësinë e trojeve shqiptare të dëshmuar me fakte historike dhe me golgotën që ka pësuar populli shqiptar nga serbët okupatorë gjenocidalë.

Ky dokumentar e nxorri rrenën serbe në mejdan

Pas shfaqjes së këtij dokumentari “Mashtrimi serb me objektet e kultit të krishterë në Kosovë” para dy viteve nëpërmjet TOP CHANNEL-it , pati reagime të shumta nga politikanë, historianë, opininistë serbë, si edhe nga Ministria e Kulturës e Serbisë.

Serbinë dhe serbët i tmerroi tejmase e vërteta e këtij dokumentari të përgatitur nga gazetari Marin Mema në TOP CHANEL.

Serbia e din mirë se serbët janë mbeturinë e hordhive të egra, që në Ballkan erdhën nga karpatet në shekulliin e 6-të.

Të rikujtojmë se serbët janë surogatë pa identitet, pa gjuhë dhe pa tradita kulturë të pastër kombëtare serbe,sepse çdo gjë e kanë marrë nga të tjerët.

Të gjitha karakteristikat që i ka kombi shqiptar me identitet, gjuhë, tradita kombëtare dhe kulturore të pakontestueshme nga askush, serbët nuk i kanë.

Në Kosovë në të gjitha gërmimet arkeologjike gjenden vetëm relikte Dardane-Ilire, paardhës të të cileve janë vetëm shqiptarët.

Kisha Orthodokse Serbe, nuk e ka patur asnjëherë dhe nuk e ka edhe sot mision edukimin dhe fisnikërimin shpirtëror të besimtareve, por qëllimi i saj është luftënxitja dhe shtrirja e kufijve të Serbisë kriminale nëpërmjet luftës dhe gjakderdhjes për të krijuar identitet të rremë.

Serbia dhe serbët parësore i kanë kërcënimet, luftërat, vrasjet dhe masakrimet të dëshmuara ndër shekuj, dhe përvetësimin e historisë së kombit autokton shqiptar në Ballkan.

Serbia e din se historinë e serbëve duhet ta kërkojë në Kaukaz, sepse serbët në Ballkan dhe në Kosovë janë ardhacakë dhe okupatorë.

Ministria e Kulturës e Serbisë lidhur me emisionin dokumentar “Mashtrimi serb me objektet e kultit në Kosovë” në “ emisionin Gjurmë Shqiptare” deklaron se,”Shqiptarët nuk po ndalen së provokuari shtetin serb, dhe se deforminin e historisë serbe nuk mund ta arrijnë asnjëherë”.

Ministria e Kulturës e Serbisë qëllimisht e harron faktin se serbët në Ballkan janë ardhacakë dhe se historinë e tyre, përveç asaj okupuese, në asnjë mënyrë nuk nuk mund ta gjejnë në Kosovë.

Serbia kriminale dhe tërë bota duhet ta dinë se trojet e okupuara shqiptare, objektet kulturore e shpirtërore fetare të okupuara dhe të përvetësuara, si edhe artefaktet e grabitura nuk mund të jenë bazament i shtetësisë së një populli”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *