December 2, 2022

Dijana Toska

“I vockël je me fol për Kosovën, o Bujar Osmani!”

“Proevropiani Bujar Osmani, merr të drejtën e guximin me e porosit Kosovën që “ me mirëbesim ti përmbahet vlerave të mira fqinjësore dhe asaj për çka janë pajtuar me Serbinë, sepse duhet marrë parasysh kontekstin e ndjeshëm gjeopolitik”

Për cilin mirëbesim e vlera të mira fqinjësore mund të flitet kur barazohen që në start palët, agresori e viktima e cila njihet ndërkombëtarisht si shtet i pavarur e sovran!?

Deklarimet e tilla përveq që dëshmojnë mosnjohuri elementare të politikës gjeostrategjike,janë të dëmshme, irituese, të dhimbshme ngase vijnë nga një shqipëfolës që fatkeqësisht përvoja po dëshmon se nuk frymon shqip, përderisa ende për gjuhën e tij amëtare deklaron se ka arritur sukses historik duke e shtrirë vertikalisht brenda sistemit.
Mjerim…”.

COMMENTS

Idriz Smaili
Vazal i Vuçkës, njësoi si shefi i tij, Ali Ahmeti. Pa Ahmetin, Rama do të mund t’ia “krijonte Vuçkës Open Ballkanin” vetëm përmes
Zoom/Skype 🙂!

Agim Z. Dobruna
Është e dhimbëshme se si nuk pati as edhe një reagim nga Ali Ahmeti për situatën dhe provokimin e rëndë që Serbia i bëri Kosovës.Dihet mirë se Maqedonia apo Mal i Zi ekzistojnë sepse duan shqiptarët apo mund të shpërbëhen nëse duan shqiptarët dhe ky është një moment kapital për strategjinë kombtare . Shqiptarët vazhdimisht krekosën se si i kemi dhënë Perandorisë Osman kaq e kaq kryeministra sadriazema … Në të vërtetë ata ishin shërbëtorë në shërbim të pushtuesit. Kështu si duket edhe sot vazhdon i njejti avaz me Ali Ahmeta , Abazoviqa ….

Naser Rusinovci
Ma shumë se mjerim!

Shaban Murati
Respekte gazetare e mirenjohur me pervoje amerikane, europiane dhe shqiptare!
Kozmopolitizmi i levantineve ka per ta marre ne qafe kete komb!

Anna Giulia
Shume i vogel vertet per te folur me nje gjuhe te tille . Zoteri ne fjale haroi genocidin qe ka perjetuar vazhdimisht populli yn . Ishim nje e na coptuan … Jo ketu nuk behet fjale per mos njohje te historis por per LEPIRJOSHJEJE TE INTERESAVE PERSONALE 😡 TURPE …
KUSHE SHETE ATDHEUN ESHTE E MBETET TRADHETARE .

Zekë Çeku
Ky far beqim diplomati, a ka kend me te menqem me e mesue, ngase ky qendrim-tekst, me shume do i pershtatej diplomacise proserbe dhe proruse!

Na Ishte Njëher Zllata
Po çka po thojka ky i famshmi e i padituri Bujar Osmani.
Trusu more meru me ato te drejtat tuja aty ku je, o picimuli nuk keni ju halle te merreni me Kosoven.
Ruajne Alfabetin e Manastirit !

Shpëtim Pollozhani
Znj. Diana! Mos bëni debat me një individ që të gjitha i ka nga partia!
U diplomua, u martua, u pasurua nga partia, e shëtiti botën nga partia…!

Feim R. Kurhasani
….deri kur ky soj i politik(uajve) do prezentojne vullnetin politik te shqiptareve ne Iliridë?

Faton Ismaili
Vetë serbët thonë: MISLITI CVEÇE BRATI I SRATI NIJE ISTO! Ndërsa ky karasevdaliu të kishte mendue pak, nuk do ta thoshte këtë…nji kohë letra, sidomos ajo e toaletit duronte çmos, sot asht edhe interneti…janë edhe disa ministra…

Mira Hoxha
Te lumte Dijane!

Vesel Zeka
Nuk eshte fajtor Bujar Osmani, as Ali Ahmeti,por populli që I voton e I zgjedhë ata per perfaqësues të tyre..Pushteti dhe fuqia e tijë leverditë dhe privilegjet personale tē tyre ua ka verbuar sytë,u a ka terë turin dhe ua ka kalbë zemren e shpirtin.Mjerë populli që ata e perfaqësojnë.

Besjan Ibrahimi
Nuk kak faj keta por populli dele qe i voton dhe i mban pushtet e kan pru popullin ne ate fukarallek qe me 500 denar i blejn kjo eshte mjetim

Ismet Shaini
Të lumtë,,por kujt ti thuash (ky është i programuar 24h online për servilizëm)

Muhamed Arifi
Mos ja merrë për gabim se nuk e dinë se çka është duke folur. E ka të shkruar.

Luan Sapunxhiu
Rregull univerzal; çdo kush që arrinë në nji pozitë sidomos pameritë, e bonë dhe e flet ate që ia siguron rahatinë e pozitës sa ma gjatë që osht e mundun…

Rex Kasumaj
Sa i mjerë. Merr tagrin të japë këshillë të hollë inteligjente për pozicionimin e Kosovës. Aq më tepër ndaj Serbisë që i qan hallin, ashtu si renegatët e tjerë shqiptarë përreth!

Minire Fetahu
Shume te drejte ke Dijane
Po ne nga soji i tij po heqim me shume se armiku shekullor qe dihet, serbo ruso sllave.

Zejna Halimi
Respekte 🤗

Fetah Bakija
Duhët të kesh përvojë e sens për të kuptuar diplomacinë e vertet. !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *