December 2, 2022

Savash Veliu-“Në kohën Osmane në anën tjetër të Evropës lindore-Ortodokse në Ballkan, sundonte princi monstrum i krishterë me emrin Vllad-Drakulla nga Rumania. Tiparet e tij monstruoze i’a sollën emrin Drakulla ”i biri i djallit”. Jetoi kah shekulli i XV-të.Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Vllad-Drakulla ishte po aq gjakpirës, njerëzit i dënonte me vdekje për gabimin më të vogël. Shumë vrasje dhe tortura të mundimshme kanë ndodhur pikërisht në kështjellën dhe zandanet e saja… Ai u hakmirej posaçërisht atyre që tentonin t’ia rrezikonin pushtetin. Ai sundonte duke mbjellë tmerr plot njëzet vite, ishte njeri i vrazhdë dhe shumë i pashpirt. Mirëpo erdhi koha që të rrezikohej edhe jeta e tij në luftimet kundër Osmanëve.Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Osmanët afroheshin teritorit të tij por Vlladi vendosi ti ndalë. Në kokë të vet vendosi që në mënyrë djallëzore ti tregonte armikut se ç’hakmarrje do ta priste me te. Mijëra luftëtarë të tij i ngujoj në hunj. Ai mendonte se armiku do të trishtojë dhe do tê ik.

Ndërkaq, kjo nuk i ndali osmanët dhe ata, megjithë rezistencën e madhe hynë dhe morën kështjellën bashkë me Vlladin. Ai u burgos dhe u dënua me vdekje.

Osmanët i’a morën jetën në mënyrë më të butë seç i dënonte ai njerëzit e vet dhe popullin, pa e torturuar i’a prenë kokën djallëzor. Pas vdekjes së tij populli jetoi në një frymë më të lirë se më parë, dhe një pjesë e pranuan fenë islame.

Ja kjo ishte Perandoria Osmane që çlironte Popujtë nga Barbarët e tyre në pushtet, prandaj kjo ushtri osmane quhej Ushtria e Fetihut sipas surres Fetih-Çlirues që e lavdëronte edhe Profeti Muhammed a.s..!!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *