February 7, 2023

“Mbulesa arabe nuk ka fare të bëjë me besimin në Zot! Shamia e shkretëtirave arabe është e vjeter aq sa edhe zalli dhe era e shkretëtirave!Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Në një ambient ku pluhuri i zalli të ngjiten për trupi e ti verbojnë sytë, është normale që njerëzit detyrohen të mbulohen e pështillen sa më shumë!Shtγ’p hapsiren rek.lamυese me pσshte per te ndjekυr videσn ↓↓ artikυlli vazhdσn..

Faktor tjetër vendimtar për mbulesën arabe, është legalizimi i haremeve dhe i poligamise sheriatike! Në këto vende ku të pasurit dhe të pushtetshmit i lejohej (dhe ende i lejohet) te ketë 4 e më teper gra, logjikisht se të varfërve e të papushtetshmëve nuk i mbetej tjetër përpos ti mbulonin e sa më shumë t’i pështjellnin femrat për ti shpëtuar grabitjeve!

Gjatë evolucionit edhe femra shqiptare varësisht kushteve atmosferike dhe aktivitetit ka përdorur shaminë, por vetëm në rast nevoje e jo për tu fshehur e mbyllur në vete! Shamia e bukur iliro shqiptare është vendosur e vendoset ende e zbukuruar në dasma e në festivale folklorike!

Askush nuk është kundër besimit as kundër diversitetit fetar e kulturor, por nëse dikush ka marr mision që Kosovën e Shqipërine ta bëjë Arabi e ka shumë gabim! Vërtetë duhet të jesh pa Frymë Njerëzore e Kombëtare e të jesh me duhmë djallëzore, që Shqipërine Etnike me detëra, lumenjë, male e fusha te bukura, ta bëshë të duket si shkretëtirë arabe!”

Ahmet Asani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *