December 5, 2022

Ministri i Bujqësisë dhe Administrimit të Ujërave të Malit të Zi, njëkohësisht kryetari i Partisë Popullore Socialiste, Vladimir Jokoviq deklaroi se ka informacione të besueshme se qeveria e kryesuar nga Dritan Abazoviq do të rrëzohet në seancën e 19 gushtit.
Për Radio Televizionin Malazez, Jokoviq u shpreh se Partia Demokratike e Socialistëve dhe Partia Mali i i Demokratik, kanë rëndë dakord për rrëzimin e qeverisë.

“Informacioni im është shumë i besueshëm. DPS dhe Demokratët kanë rënë dakord për gjithçka, është në dorën e tyre. Ne e kemi përfunduar objektivin politik në qeveri dhe jemi plotësisht të lehtësuar të presim rezultatet e votimit më 19 gusht”, u shpreh Jokoviq.

Mali i Zi është në një krizë të re politike pas marrëveshjes që rregullon marrëdhëniet e shtetit me Kishën Ortodokse Serbe.

Partia e presidentit Milo Gjukanoviç ka deklaruar se marrëveshja dëmton interesat kombëtare të vendit dhe për këtë arsye nuk do ta mbështesë më qeverinë Abazoviç.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *