June 4, 2023

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur gjatë një emisioni LIVE, ku një deputet rus ka kërcënuar me jetë një gazetar gjerman.
Aleksey Zhuravlyov, një anëtar i parlamentit rus dhe një aleat i presidentit rus Vladimir Putin, së fundmi kërcënoi se do të VRlSTE një gazetar gjerman që mbulonte Iuftën midis Rusisë dhe Ukrainës.

Që kur Putini nisi pushtimin e Ukrainës më 24 shkurt, Kremlini ka goditur lirinë e shtypit dhe të shprehjes në Rusi, ndërsa ka ndjekur penaIisht ata që flasin kundër Iuftës.

Ndërkohë, televizioni i mbështetur nga Kremlini është bërë një shpërndarës kryesor i propagandës pro-Iuftës, që shpesh përmban kërcënime kundër Perëndimit.

Gjatë një interviste në programin rus të lajmeve 60 minuta, Zhuravlyov, lideri i partisë pro-Putin Rodina, kërcënoi Björn Stritzel, një reporter i agjencisë gjermane të lajmeve BILD, i cili po mbulon Iuftën nga Ukraina.

Një video e komenteve të tij u postua në Tëitter të shtunën nga gazetarja Julia Davis, e cila monitoron propagandën ruse.

“Nuk më intereson, dua t’i them këtij nazisti: K****, do të vijmë të gjithë t’ju VRASlM të gjithëve,” tha ai.

Megjithatë, komentet e tij u hodhën poshtë nga prezantuesi i televizionit shtetëror rus, Yevgeny Popov, i cili ‘e qortoi’ atë për kërcënimin e njerëzve.

“Këta janë gazetarë. Këta janë propagandistë, por të mos jemi të tillë. Të mos VRASlM askënd”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *