March 27, 2023

Majlinda Haziri

Burjani: Nëse janë agjent francez do të lirohen pa zhurmë, ndërsa nëse janë agjent rus atëherë do të ketë zhurmë!

Në lidhje me këtë temë në një prononcim për “Bota sot”, ka folur juristi Blerim Burjani.

Blerim Burjani
Ai u shpreh se nëse janë agjent francez do të lirohen pa zhurmë, mirëpo nëse janë agjent rus do të ketë më shumë zhurmë dhe do të del edhe në opinionin ndërkombëtarë.

“Tash mbetet të vërtetohet dhe verifikohet nga Policia e Kosovës, dhe institucionet tjera relevante të Kosovës se kujt i përkasin ata agjentë. Nëse janë të shërbimit sekret francez ata do të lirohen pa zhurmë dhe në heshtje. Nëse janë agjent rus atëherë do të ketë më shumë zhurmë dhe do të del edhe në opinionin ndërkombëtare se çfarë kërkojnë agjentët rus në Kosovë, dhe cilat janë motivet. Siç e dini Kosova është vend ku s’ka viza as për shtetet që e kanë njohur Kosovën edhe për vendet që nuk e njohin, si edhe për ata që thonë se kurrë nuk do ta njohin Kosovën”, u shpreh ai.

Juristi më tej thotë që Kosova duhet të vendos viza për rusët dhe për pesë shtetet që nuk e kanë njohur Kosovën, njëjtë po vepron Spanja, pasi është koha që Kosova të ndihet e barabartë.

“Kosova duhet të vendos viza për rusët dhe për shtetasit e pesë shteteve që nuk e kanë njohur Kosovën, njëjtë po vepron Spanja, e cila edhe më keq nuk e njeh as pasaportën e Kosovën. Koha është që Kosova të ndihet e barabartë me të gjitha ato shtete që e njohin pasaportën e Kosovës, mund të lirohen nga vizat për hyrje në Kosovë. Për të tjerët nuk ka gjë, duhet të aplikojnë në procedura të rregullta”, thotë Burjani për “Bota sot”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *