March 28, 2023

Drejtori i Akademisë Diplomatike të Vjenës, Emil Brix, kishte folur në promovimin e librit biografik “New State, modern Statesman”, dhe kishte theksuar se në këtë libër presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi krahasohet me shumë personalitete botërore.

“Në libër Thaçi krahasohet me Georg Washington, unë pajtohem. Krahason me Winston Churchill, pajtohem. Por, autorët është dashur të krahasojnë presidentin Thaçi me presidentin e SHBA-së, Richard Nixon, i cili zhvillojë bisedime me armikun më të madh të Amerikës, me Kinën”, ka thënë Brix.

Në atë promovim, kishin marrë pjesë shumë diplomat, përfaqësues shtetëror të Austrisë, ambasadori, Albert Rohan, ambasadori, Wolfgang Petrisch, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *