June 4, 2023

Në Vinnytsia, një prift i Patriarkanës së Moskës rrahu me një kryq kryepriftin e Kishës Ortodokse të Ukrainës.

Incidenti ndodhi gjatë lamtumirës së ushtarit të vrarë Oleksandr Zinivy, një vendas nga fshati Yalanets.

Lajmi u bë i ditur nga agjencitë vendase, duke cituar aktivistin lokal Serhii Timkov, i cili ishte dëshmitar i konfliktit.

Arsyeja e përleshjes ishte kritika e kryepriftit Mykhailo Vasylyuk ndaj “priftërinjve të Moskës” që mbështesin luftën në Ukrainë dhe KRlMET e regjimit të Kremlin-it.

Pas këtyre fjalëve, një prift i Patriarkanës së Moskës me emrin Anatoli, i cili ishte gjithashtu i pranishëm në varrim, vrapoi te kryeprifti ukrainas.

Fillimisht, ai këputi kryqin e Vasylyuk-ut dhe më pas filloi ta rrahë me një kryq.

Priftërinjtë duhej të ndaheshin nga ushtarët, të cilët po qëndronin aty pranë.

Sipas Timkov, kryeprifti ukrainas mori lëndime të lehta pas sulmit të kundërshtarit.

Lidhur me këtë ngjarje, prifti rus është duke u hetuar nga forcat e rendit, thotë aktivisti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *